Berry IMU V2, NO IMU DETECTED

Home Forums Forums Technical Support for BerryIMU Berry IMU V2, NO IMU DETECTED

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • #16609
    Trygve Mikalsen
    Participant

    Hi

     

    after going through the guide and compailig I get NO IMU DETECTED. What could be wrong?

    #16610
    Trygve Mikalsen
    Participant

    The IMU is connected and working… and i get readings from it when i use the:
    sudo ./gyro_accelerometer_tutorial01

    But i get NO IMU DETECTED when i run the:

    sudo ./gyro_accelerometer_tutorial02

    What am I doing wrong?

    #newbie

     

    #16615
    Trygve Mikalsen
    Participant

    Correction, it’s the IMU v3..

    #16618
    Mark Williams
    Keymaster

    Hi the inclinometer code doesn’t support v3 yet.  it will but updated in the next few weeks.

    Mark --OzzMaker.com --

    #16639
    Trygve Mikalsen
    Participant

    Oh, then i will have to wait.. Does any of the codes support the v3 with some visual messurement of angels? I am planing on mounting the IMU inside a big snowblower to visualise the tilt angel of the blower… to prevent the operators from damaging flush mounted lights..

    #16751
    Trygve Mikalsen
    Participant

    How’s the update going?

    #16752
    Mark Williams
    Keymaster

    it was updated sometime ago.

    Mark --OzzMaker.com --

    #16777
    Marco Zurita
    Participant

    Good morning, I see in this post that the version code was updated for the IMUv3, but when i execute the instruction sudo ./gyro_accelerometer_tutorial02 i got the same error NO IMU DETECTED, also i downloaded the code recently in github.

    #16779
    richardp
    Participant

    Does it work if you try the code within the Python folders?

    Have you enabled I2C and can you see the address with sudo i2cdetect -y 1?

    #16782
    Marco Zurita
    Participant

    Good Morning, can you be more explicit about the first question, do i have to put all the documents of the folder gyro_accelerometer_tutorial02_inclinometer in a python folder? if so, in which python folder do i have to put in?

    And yes i have enabled I2C, the example code gyro_accelerometer_tutorial01 works perfectly.

    #16785
    Marco Zurita
    Participant

    the example code gyro_accelerometer_tutorial01 works perfectly.

    #16788
    richardp
    Participant

    gyro_accelerometer_tutorial02   is not supported by v3.

    Someone in the team is working on updating it for the BerryIMUv3

    #16876
    Gino Fumagalli
    Participant

    I have a BerryIMU v.2 and I would like it to work with Pypilot in Openplotter. Given that I am not a technician, I would like to know if you managed to fix everything, see: https://forum.openmarine.net/showthread.php?tid=3480&pid=20051#pid20051
    Thanks in advance for your reply.

    #16877
    Mark Williams
    Keymaster

    BerryIMUv2 is fully supported by OpenPlotter/PyPilot

    BerryIMUv3 will have issues.

    Please have a look at the reply i just made to that post

    Mark --OzzMaker.com --

    #17077
    Trygve Mikalsen
    Participant

    Winter is comming again and I have found the IMU back from the grave.. but i ran in to some trouble.. what am I doing wrong here?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Blip, blop, bloop…