Cant get piscreen to work

Home Forums Forums Technical Support for PiScreen Cant get piscreen to work

Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #3857
    Mark Williams
    Keymaster

    try and calibrate it when you have include ‘rotate=90’.

    rotate=90 makes sure that the X and Y axis of both touchscreen and display are in the same direction.

    after you delete the calibration data file, on the next reboot, confirm that the calibration program ran just before X loaded.

    Mark --OzzMaker.com --

    #3858
    YngF
    Participant

    Hi Mark

    I used the vanilla 2015-02-16-raspbian-wheezy.img from http://www.raspberrypi.org/downloads/

    #3859
    heatvent
    Participant

    that the X and Y axis of both touchscreen and display are in the same direction.

    after you delete the calibration data file, on the next reboot, confirm that the calibration program ran just before X loaded.

    Mark –OzzMaker.com —

    Mark,

    I did try doing just that and it still had issues…not sure if it was going in a different direction anymore but I would have to touch on the very bottom left of the touchscreen in order to see the cursor in the upper right. I didn’t see anything when I touched anywhere else on the screen. So it seemed like the two were out of alignment rather than flipped. Calibration didn’t seem to fix this.

    BTW, I went back to the v1.8 you posted in order to move along on my little project to see if I could live with this version. What makes me nervous is I may have issues if I ever need to update.

    Hi!

Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Blip, blop, bloop…