Not receiving any Satellites

Forums Technical Support for BerryGPS and BerryGPS-IMU Not receiving any Satellites

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #17142
    Ursus
    Participant

    Received GPSBerry v4 through Amazon.
    Mounted on RPi4
    Module does not seem to be receiving any (strong enough) satellites.
    Monitoring with Signal K and u-center (via ser2net).
    Yes, the module has a good view of the sky and there is no other electronics nearby which could interfere (except for the RPi4).
    Thoughts? Ideas?

    14:08:24 $GNGLL,,,,,,V,N*7A
    14:08:24 $GNRMC,,V,,,,,,,,,,N*4D
    14:08:24 $GNVTG,,,,,,,,,N*2E
    14:08:24 $GNGGA,,,,,,0,00,99.99,,,,,,*56
    14:08:24 $GNGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,99.99,99.99,99.99*2E
    14:08:24 $GNGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,99.99,99.99,99.99*2E
    14:08:24 $GPGSV,1,1,00*79
    14:08:24 $GLGSV,1,1,00*65

    #17143
    Mark Williams
    Keymaster

    Are you using an external antenna?
    do you have the antenna switch on the side of the BerryGPS-IMU set in the right position? Internal or external

    Mark --OzzMaker.com --

    #17144
    Ursus
    Participant

    I am using internal antenna, and it's set to "INT".
    Will try to find an ufl adapter cable and use active external for testing.

    #17169
    Ursus
    Participant

    With external antenna I get a few satellites but signals are very poor for a u-blox 8.
    What SNR's do you see in your testing with interal/external antenna?

    Attachments:
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Blip, blop, bloop...